A világ legrandább, ámde legfinomabb csokis keksze



Nincs mit hozzátennem. Mire kiértünk az M0-ra, ami tényleg nincs messze tőlünk, már el is fogyott.

Hozzávalók: 100 g darált mandula, 1 tojás, 50 g vaj, 50 g cukor (a barna még jobb), 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál kakaópor, 1 csapott kiskanál sütőpor, 80 g csoki (lehet ízesített is).

Opcionális: reszelt narancshéj.

Elkészítése: A puha vajat elkeverem a cukorral, vaníliás cukorral. Hozzáadom a tojás és még egyszer jól kikeverem.

Beleszórom a többi hozzávalót is. A csokit előtte késsel feldarabolom.

Diónyi kupacokat rakok a sütőpapírral kibélelt tepsire. Gyakorlatilag mindegy milyen formában, mert sülés közben egy kicsit szétfolynak úgyis. Tehát, ne legyenek túl közel egymáshoz a kupacok.

Kb. 15-17 perc alatt sül meg a 180 fokos sütőben.

Isteni, ropogós lesz a széle, a belseje meg egy picit puha marad. Nyami.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Névtelen írta...
Megsütném én is, csak pontosan milyen az a 2 ek kakaó, púpos, vagy nem?Mivel nem látszik túl nagy adagnak

Ági, aki főz írta...

Tényleg nem túl nagy adag. Sima, csapott kanálnyi a kakaó, vagy 1, de akkor alaposan megpúpozva.