Mogyorós finomság



Mindig szentül megfogadom, hogy nem veszek több főzős újságot, így is több van itthon, mint szükséges. Aztán mégis elcsábulok. Most is tudtam, hogy várnom kell valahol fél órát, úgyhogy megvettem a két legolcsóbbat, lapozgatni. A Fanny konyhájában akadt meg a szemem a Hamis sportszeleten, amit aztán jól átgyúrva megalkottam ezt az abbahagyhatatlan finomságot.

Ezt kevertem össze jó alaposan: 200 g darált keksz, 100 g darált, pörkölt mogyoró, 100 g olvasztott vaj, 2 evőkanál kakaópor, 0,5 dl mogyorólikőr.
Sütőpapírral kibélelt hosszú őzgerinc formába simítottam, 1 órán keresztül dermesztettem a hűtőben. Kiborítottam egy hosszú tálra és beborítottam csokimázzal.
A csokimáz 100 g óvatosan felolvasztott tejcsoki és 2 evőkanál tejszín keverékéből született.

Szerintem jegyezzétek meg ezt a receptet, amit persze lehet variálni meg kombinálni különböző magokkal, likőrökkel is. Karácsonykor még jól jöhet egy ilyen könnyen, gyorsan készülő finomság.

6 megjegyzés:

Eperlány írta...

Ági, a csoki fajtájára lennék kíváncsi. Olyan mogyorós színe van. Nagyon étvágygerjesztő!
Eper

Dió Bisztró írta...

én is pont ezt akartam kérdezni mert a képről inkább tűnik karamellának a bevonat mint csokinak,,,, lehet, hogy karamellával fogom megcsinálni én :D

Ági, aki főz írta...

Boci tejcsokoládé. Semmi turpisság és jól olvasztható.

Marmalade írta...

Remek, remek!

orsolya vanessza kiss írta...

nagyon ínycsilkandónak néz ki :)

dyna írta...

úúúú, ezt diós változatban el fogom készíteni, nagyon jól hangzik! :) köszi az ötletet!