Csirkés "torta"




Vagy "nem lehet abbahagyni" csirke vagy egyszerűen csak rakott csirke. Azok az ételek, amelyeknek sok-sok neve van (lásd Ferdinánd-tekercs) általában nagyon jók! Ezt is imádom, tényleg nem lehet abbahagyni. Éppen ezért csak egy nagyon egyszerű, párolt zöldséges köretet csináltam hozzá, ellensúlyozandó az egyébként igencsak kalóriadús fogást.

Csirke "torta"



Hozzávalók 4 személyre: 2 egész csirkemell filé, 3 tojás, 1,5 dl tejföl, 20-20trappista és füstölt sajt, 15dkg szeletelt szalonna, só, bors, szerecsendió.

Elkészítés: Csirkemellet lefejtjük a csontról, vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és megfűszerezzük. Egy tűzálló tálat húsos szalonnával kibélelünk (vagy kivajazzuk, ha nincs a láthatáron szalonna). A csirkeszeleteket belerétegezzük úgy, hogy minden réteg után megkenjük a tojás-tejföl keverékkel és a reszelt sajtot szórunk rá. A legfelső réteget mindenképpen a sajt alkossa! Ha ügyesen rétegeztük a szalonnát, akkor a végeit vissza tudjuk egy kicsit hajtani a tetején is.
Az így előkészített ételt sütőben közepes lángon, letakarva egy órán keresztül sütjük. Az utolsó negyed órában eltávolítjuk a fóliát, ekkor fog ropogós sajtkérget kapni.

Az csirkemell még finomabb, „szaftosabb” lesz, ha előzőleg a felszeletelt húst néhány órán keresztül reszelt fokhagymával ízesített tejben tároljuk a hűtőben. A rétegezés megkezdése előtt természetesen le kell itatni a tejet.

4 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta ! Ismerem én is mint "nem lehet abbahagyni" néven, és nagyon finom ezt állítom ! Nagyon jó lehet ezzel a zöldséges körettel!

Ági írta...

Szia Ági!
Remek kis recept, az ilyeneket különösen szeretem. Egyszerű, mutatós és még finom is lehet. Köszönöm, biztosan elkészítem.

Ágnes

(A Gouba vásárban találkoztunk tán egy éve - pont ott ahol két napja megnyitottuk alkotó játszóházunkat :-))

Ági, aki főz írta...

Éva, köszönöm!

Ági, örülök, hogy újra rád találtam. Régebben sokszor olvasgattalak, nagyon tetszik a blogod!
A játszóházról írnál néhány infót? Hol van és mit lehet ott csinálni?

Ági írta...

Ági!
www.gipszkorszak.hu
Gozsdu F udvarban, a Dob utcához kzelebb.
Nézd meg a honlapot ha van kedved. 10 éve Bostonban láttam hasonlót, hát most jött el az ideje, hogy megvalósítsuk itthon is. 170 féle kész gipszfigurából lehet választani majd kifesteni. Halk zene szól közben és garantált sikerélményt ad a gyerekeknek. Van egy kicsi színpadunk is, terveink szerint sok igényes program lesz majd azon a szinten.

Még nem mondtam de nagyon tetszett a könyved. Készül az újabb kötet?

Ági