Kókusztejes rákleves



Na jó, bevallom ez is csípős egy picit. Egy ici-picit. Mit csináljak, ha még mindig van a chili-csokromon vagy tucatnyi szépen megszáradt paprika?

Ez egy amolyan keleties leves, de nem tudnám, nem is merném besorolni egyik távol-keleti konyhába sem. Nagyon-nagyon gyorsan készül. Jó sűrű, tele van ízekkel és fűszerekkel. Tökéletes erre a megfázásos, borongós időszakra. Jó forrón, szürcsölősen illik fogyasztani.

Hozzávalók 2 személyre: 3-4 levél kelkáposzta (vagy egy nagy marék spenót), 2 gerezd fokhagyma, 1 darabka gyömbér, 1 csokor újhagyma, 5 dkg üvegtészta, 1 dl kókusztej, 1 csomag (10 dkg) konyhakész rák, ízlés szerint 1 kis chili, 1 kanál olaj, 5 dl leszűrt húsleves (vagy alaplé), kevés só.

Így készült: A kelkáposztát és az újhagymát hosszában vékonyra csíkoztam. A fokhagymát és gyömbért lereszeltem.
Olajat forrósítottam a lábasban, ezen megfuttattam a gyömbért, chilit és fokhagymát, felöntöttem a húslevessel. Amikor felforrt, beleszórtam a káposztát és beleöntöttem a kókusztejet. 5 percig forraltam. Ekkor beletettem az üvegtésztát és az újhagymát is és még 2-3 percig főztem.
A rákot, mivel azt nem kellett főzni, már a kész levesbe szórtam bele, majd megkóstoltam és még egy kicsit fűszereztem.

Kelkáposzta helyett spenóttal, vagy pok choi-jal (kínai káposztaféleség) is jól működik ez a kombináció.

2 megjegyzés:

Ildi írta...

Nagyon tetszik ez a recepted! Elárulod, hogy Te hol veszed a hozzávalókat (ld. rák, kókusztej, keleti cuccok)?
Köszi!

cicukám írta...

isteni lehet!.... persze nekem rák nélkül:-P (bocsi)