Jóreggelt zabfalatok



Totálisan tájékozatlan vagyok ezekkel az állítólagosan egészségesnek reklámozott kekszekkel kapcsolatban. Még a két fajtát se tudom megkülönböztetni egymástól. Vagy az a zabfalatok már nincs is? Minden esetre a bolti kínálatot böngészve kifejezetten jó inspirációt kaptam arra vonatkozólag, hogy milyen kekszeket kell sütnöm a közeljövőben. Példáu aszalt erdei gyümölcsöset, mézes-mogyorósat.

Most egy almás-zabpelyhes változatnál kötöttem ki. Rém egyszerű és az én nem reggeliző gyerekeimnél is kerül így valami a pocakba délelőtt 10 óra előtt.

Egy közepes adag hozzávalói: 10 dkg puha, szoba hőmérsékletű vaj, 10 dkg liszt (akár teljes kiőrlésű is lehet), 10 dkg zabpehely, 1 csipet sütőpor, 1 tojás, 10 dkg lereszelt alma, 2 evőkanál méz, 1 kiskanál őrölt fahéj, pici vanília.
Ebbe a kombinációba egyébként prímán illik még egy kis őrölt gyömbérpor is, ha esetleg akad otthon.

Így készült: az összes hozzávalót jól összekutyultam. Egy puha, gyakorlatilag kenhető masszát kapunk. Ebből két kanállal lapos, hosszúkás pacákat nyomtam a sütőlapra. Végül még villával is elegyengettem, barázdáltam egy kicsit.
Úgy 15 perc alatt szép pirosra sülnek a 180 fokos sütben, de ez nagyon függ a sütőtől. Mi már fél éve együtt élünk az én sütőmmel, de még mindig csak az óvatos ismerkedés fázisában vagyunk, szóval ott kell állni mellette és felügyelni, nehogy valami ostobaságot kövessen el.

8 megjegyzés:

Száva írta...

:) De jó!
A boltit is szeretem, most meg nem győzöm gyűjteni a hétköznapi rohanáshoz a reggeliket:)

Hány darab keksz lett belőle körülbelül?

Előre is köszönöm!

Ági, aki főz írta...

Jó nagy kekszek, olyan 10 db, de simán kijön belőle 20 is.

kolozsgabi írta...

Most kezdtem el nézegetni zabpelyhes recepteket, mivel a kamrában áll egy egész zacskó. Köszi az ötletet, nagyon tetszik, meg is csinálom mindjárt.

Száva írta...

Köszönöm szépen, Ági! :)))

Ha elkészül, megmutatom, linkelve rád! :)

Fércművek írta...

Én nem tudom hogy csinálod, de amikor erre járok, akkor mindig olyan recepttel állsz elő, amire egy óra múlva szükségem van. Köszönöm. :)

Ági, aki főz írta...

Örülök, hogy tetszik nektek! Remélem jól is fog sikerülni. Lehet kísérletezni a fűszerekkel is.

Azt elfelejtettem írni, hogy ha egy kicsit állni hagyjátok a tésztát, akkor puhább lesz, de rögtön is lehet sütni.

Fércművek írta...

Jól sikerült! :)

Karasu írta...

Elolvastam, és másnap el is készítettem. Csuda finom lett, bár legközelebb kicsit bátrabbnak kell lennem a fűszerekkel (fahéj, gyömbér stb.) Teával vagy kávéval szuper reggeli és uzsonna!

Köszönöm szépen!