VKF! Eper-színpompa



Volt egy kis kavarodás a legújabb VKF kiírásával. Nagyon tetszik a színpompás ötlet, de én mégis az eperre szavaztam. Gyönyörű piros színe van ugyanis. Ahogy a piac kínálatát elnézem, május elejére már elég nagy mennyiségben lehet venni. Lehet, hogy még fólia alatt, de már napfény érleli.

Nekem különösen nagy kaland az eper. Ez az első év, amikor meg mertem kóstolni az epret, sőt 5-6 szemet egyszerre meg is ettem. Ilyesmire utoljára 15 éve került sor! Akkor nagyon csúnyán allergiás lettem rá, és azóta kerültem, mint a tüzet. Még epres gyümölcsös joghurtot se mertem enni, pedig abban aztán tényleg elenyésző a mennyiség. Úgy tűnik újrakezdhetem az eperevést, gondolom ennyi idő elég volt, hogy kiürüljön a szervezetemből. Meglátjuk, mikor telítődök újra.


A receptet nem vittem túlzásba, ugyanis azt gondolom, hogy a bogyós gyümölcsök frissen, éppen csak megmosva a legfinomabbak. Csak úgy csipegetve. De ha éppen nem a legérettebbek, legfinomabbak, akkor érdemes egy picit varázsolni velük. Például:



Gyümölcsrizst eperöntettel


4 desszert adaghoz főztem 2 dl rizst tejberizsnek. Én úgy csinálom, hogy először 2 dl vízben, 1 kanál cukorral kezdem főzni a rizst, amikor azt felszívta, akkor öntöm hozzá a tejet, kb. 3-3,5 decit. Amikor a tejet is felszívta, még öntök hozzá egy keveset, lefedem és lehúzom a tűzről. Így még tovább puhul és krémesebb lesz.


Az epret megmostam, félbe vágtam. Egy csomag vaníliás cukorral és fél deci fehérborral főztem pár percig.


Forrón és hidegen egyaránt jól esik.

2 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon jól néz ki, guszta. Én is nagyon szeretem az epret, a ribizlit, a meggyet, körtét.... stb. meg ami jön sorba!

Jutka írta...

Nagyon guszta!