Lazacos-brokkolis tészta


Néha vissza kell térni a kezdetekhez. Főleg, ha az a kezdet valami olyasmi, amit az egész család szeret.

Mi került négyünk (2 kicsi, 2 nagy) tányérjára? 30 deka csavart tészta, 12 deka pácolt lazac, 2 dl tejszín, 30 deka brokkoli, só, bors és rengeteg parmezán.

Hogy készítettem? Kifőztem a tésztát, lobogó, sós, olajos vízben. Leszűrtem, de nem mostam hideg vízzel! Szintén megpároltam a rózsáira szedett brokkolit. Mindkettőnek elég úgy 10-10 perc.

Serpenyőbe huppantottam a felkockázott lazacot meg a leszűrt brokkolit. Felforrósítottam, ráöntöttem a tejszínt, fűszereztem és végül a tésztát is óvatosan beleforgattam. Aztán ki-ki magának annyi reszelt parmezánt szór rá, amennyit csak kíván.

Kifejezetten faksznis családnak való: van a ki a lazacot, van aki a brokkolit tolja undorral fére, de valahogy mégis mindig minden elfogy.

2 megjegyzés:

Éva írta...

Egészségetekre a finom ebédet! Guszta

Marmalade írta...

Ez az ételvarriáció nálunk is bejön! :-))