Villa Bagatelle



Annyi helyen olvastam már a Villa Bagatelle-ről, nem hagyott nyugodni a gondolat. A legtöbb újságban érzelem mentes, némileg sajtóanyag ízű leírásokat láttam, de az, hogy lépten-nyomon belebotlottam, egyre csak fokozta a kíváncsiságom.


Eső után ragyogó napsütésben keringtem az egyirányú utcákban, míg végül csak találtam egy parkolóhelyet a nagy fehér épület közelében. Távolról is impozáns, ahogy a régi villa ott ücsörög a sarkon. Már messziről láttam, hogy a teraszon ücsörögnek az emberek, ez a tény már önmagában jókedvre derített.


Én egy benti helyet választottam, egy csupa-üveg verandán ücsörögtem. Kint a forgalom, lombjukat vesztett fák és a körös-körül beragyogó fény. Fehér fonott székek, bézs tapéta, régi fényképek tömkelege. A ház mindenhol fellelhető lila díszei már csak apró fűszerek: az étlapon, a dekoráción itt-ott.

Végre egy lenyűgöző reggeli-kínálat! Full English breakfast, szendvicsek és persze trendi sütik. A hátszínes szendvicsnek nem tudtam ellenállni, meg a frissen facsart narancslének sem. Mondhatom azt, hogy tökéletes? Bár a kenyér egy részét végül nem ettem meg, túl sok lett volna. Aztán meg macaron, kicsit nagyobb és tömörebb, mint ahogy már találkoztam ezzel az ikonnal, de jó a málnás és a pisztáciás is.
A mellettem lévő asztalhoz két öreg néni telepedett, olyan édesek, kedvesek így együtt, hogy sírni támad kedvem. A gondos berendezés, a kiszolgálás, a kínálat. Ezek így együtt valami olyan varázslatos elegyet adnak, amitől alig hiszem el, még mindig Budapesten járok. És örülök, örülök, hogy vannak ilyen helyek nálunk! Hogy vannak emberek, akik létrehozzák ezeket, és mások, akik megtöltik élettel, finomságokkal.
A cukrászda/kávézó/reggeliző részleg alatt pékség csalogat, friss kenyerekkel, igazi franciás, leveles tésztás finomságokkal. A csokidarabkás csigát örökre szívembe zártam.

Meg aztán ott az emeleti lakberendezési részleg is, bár az árak egyelőre elriasztanak attól, hogy innen szerezzem be a kelengyémet, meg kell jegyeznem, hogy szuper karácsonyi díszek, babakellékek meg szépséges terítők is sorakoznak itt a polcokon.

8 megjegyzés:

muzli írta...

Fúú, összefutott a nyál a számban. El kell mennünk oda hamarosan. Köszi a tippet.

Reni írta...

Ilyenkor mindig sajnálom, hogy nem a fővárosban lakom :/ Sokat olvastam már én is a villáról, egyre jobban fokozódik a vágy bennem, hogy elmenjek ide.

Anais írta...

Ági, az árfekvésről is írnál valamit, a honlapon nincs semmi info errol.

Ági, aki főz írta...

Muzli, ha javasolhatom, egy szombat délelőtti program...

Reni, egy jó kis kirándulás lehet ebből.

Anais, bevallom, nem nagyon jegyeztem meg az árakat. Ha jól emlékszem a macaron 200 forint körül volt, a szendvicsek pedig 7-8-900 körül. Egy komolyabb reggeli olyan 1500 körül.

Unknown írta...

Húú, megnéztem és nekem (nekünk) ide egyszer el kell mennünk egy fantasztikus reggelire! Teljesen összefolyt a számban a nyál a kínálattól! Köszi az ötletet! Egyszer lehet kicsit "másképp" is reggelizni, nem igaz?:)Kriszta

rollller írta...

a reggelit probaltad? kiabranditoan rossz, tobb teszteles alapjan ezt kell mondani, a full english breakfastot meg sem kozeliti, reggelire nem ajanlott hely

juc írta...

fent vannak az árak a honlapon, le lehet tölteni... és a facebookon is. szerintem annyira nem elszállt:)

Névtelen írta...

ha tudnád:)