Szabadkai mosoly

Tudom, nem kellene politizálni, de szerény véleményem szerint nem azok a hősök, akik egy francia kastély előtt hőzöngenek, hanem akiktől magyarul lehet vásárolni a szabadkai piacon, az a 2500 fellépő, aki részt vesz a 47. alkalommal megrendezett Gyöngyösbokrétán, aki jelöltette magát a kisebbségi választásokon vagy csak elmegy szavazni, aki részt vesz a magyar nyelvű miséken, azok a gyerekek akik a Kosztolányi Tehetséggondozó Gimnáziumba jelentkeznek, csak pár százezer emberről van szó.

14 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez nem vetélkedő! Kár az ilyen postért, ami a másikat lehúzza! Igen, a délvidékieket is láttatni kell, de ne a nyugaton kampányolók rovására! Én így érzem és gondolom.

Nóri írta...

Elmennének többen is szavazni ha "emberszámba" vennének és kapnánk értesítőt...
Vagy mi alapján szelektálnak kinek küldik ki és kinek nem?

Névtelen írta...

Én Ágival értek egyet.!!!:-))
Akik a francia kastély előtt hőzöngenek, ostobaságokat kiabálnak azok a magyarok ELLENSÉGEI!!!!, még ha itt élnek is ebben az országban. Tanulatlan, ostobák, ( de lahet, hogy iskolába jártak, de nem értették a tényeket), lejáratták az országot, egy olyan követeléssel hozakodtak elő, ami ellen már nincs apelláta!
Kérek mindenkit, nézzen meg egy 1900 környékén kiadott térképet amin látszik az akkori nemzetiségi megoszlás.
A magyarok vannak ( voltak) kevesebben. Egy nemzet nagyságát, nem a létszáma adja, de a tudásának ereje!.-))

Névtelen írta...

A fenti bejegyzést én: cicukám - írtam, csak eleledtem a jszmat:-))
Ágival értek egyet!!!!

Ági, aki főz írta...

Inas, csak azt akartam mondani, hogy az emberek élnek, minden nap és közben magyarul beszélnek, olvasnak, stb. semmi különös. Szerintem erről szól az élet.

Nóri, ez most olyan szavazás volt, amihez előre regisztrálni kellett a magyar választói névjegyzékbe.

Cicukám, köszi.

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Névtelen írta...

Kedves Ági!
A felvidéki tót hülyeség késztetett arra, hogy ne hagyjam szó nélkül. Nem vitázni volt szándékomban, de rossz ez az egymás meg nem értése!

Térjünk vissza a lényegre: nagyon jó a blogod! Szeretem!

inas

Névtelen írta...

Cicukám!
Tekintettel a határon túli magyarok helyzetére ez elsősorban emberi jogi kérdés! Tehát nagyon is van apelláta! Másodsorban a trianoni döntés (a nem szabad, ezért nem is önálló) Magyarországot tette meg az I.világháború fő felelősének, ezért a példátlan anyagi és területi büntetés jogilag megkérdőjelezhető. Tehát jóvátételi igénnyel is elő lehet állni, bizony! A fentiekből pedig az következik, hogy a tüntetők nem tanulatlanok és nem is ostobák, szemben minden legyintő, lemondó honfitársunkkal. (Természetesen a sértegetés szándéka távol áll tőlem!) Több együttérzéssel és összetartással, valamint egymásért való határozott kiállással többre jutnánk, azt hiszem.

Névtelen írta...

Újra én vagyok és fáradt nagyon (cicukám)Továbbra is Ágival vagyok 1 nézeten.
Kedves ifjú barátom nem szeretnék olyanoktól történelmi leckét kapni akik azt se élték meg, hogy úgy gúnyolják a közeli rokonát, hogy "drótostót":-P,( nagyapám úszva szökött át az Ipolyon) + olyan közeli rokonaim is vannak (vagyok) akiket idegen szívüeknek titulálnak, hogy ne részletezzem tovább.Elegem van a félművelt nagyokosokból, (nem feltétlen Rád értem, bocsi)
Tudod leéltem, tanultam, tanítottam, alkottam, teremtettem x évet és ott tartunk, ahol nagyapám tartott, hogy pironkodni kell a minden alapot nélkülöző felsőbbrendü magyarkodás miatt. Pedig csak jó ember, vagy roszz ember van.Barát, vagy ellenség.
Nos szép álmokat, vagy jó reggelt ki mikor olvassa.( Ági valóban jó a blog, + ISTEN ÁLDOTT tehetséged van, továbbra is gratula:-))
cicukám

Enikő írta...

Drága Ági! Érintett lévén engedd meg hogy kikérjem magamnak amit rólunk írtál! Igen, én is ott voltam "A kastély" előtt, ahogy fogalmaztál... És nagyon meglepődnél ha tudnád, hogy hány francia állampolgár jött oda hozzánk elmondani, hogy ők is gyalázatosnak tartják a Trianoni békediktátumot. Szerencsére Franciaországban nincs annyi agymosott ember mint nálunk, és hiszed vagy sem, ismerik a hiteles történelmet is.
Csak ennyit akartam, de fröcsögj tovább, ha téged ez boldoggá tesz. Enikő

Kriszta írta...

Szerintem semmi értelme bármit visszakövetelni vagy bármilyen kárpótlást/kártérítést így utólag kérni.
Most komolyan ki az aki elhiszi, hogy bármit vissza fognak csatolni? Mi lenne a megfelelő kártérítés/kárpótlás a határon túl maradt magyaroknak? Ezt sem pénzben sem semmi egyébben nem lehet mérni, szerintem.
Amúgy pedig a legnagyobb hülyeség amikor egy anyaországbéli és egy határon túli magyar leáll vitatkozni. Hogyan is érthetnék meg egymást? Az anyaországbélinek a világ legtermészetesebb dolga, hogy magyarul beszél, olvas, tanul. Körülötte minden magyar, az újságok, tévék, feliratok, a rendszámtáblák. Neki sohasem kellett felvállalnia a magyarságát, miért is kellett volna? Senki sem kérdőjelezte meg nemzeti hovatartozását, senki sem csúfolta, szidta, terrorizálta e miatt.
Ezzel szemben egy határon túli nap, mint nap, minden egyes hangosan kimondott szóval vállalja és bizonyítja a magyarságát.
Én már régen megértettem és elfogadtam, hogy igazán sosem értheti meg egymást egy anyaországbéli és egy határon túli.
A minap egyik kollégám a határon túliak állampolgársága kapcsán azt mondta, hogy ennek igazán nincs jelentősége, mert már nincs vízum kényszer, ez csak formaság.
Erre azt válaszoltam neki, hogy megértem amiért ezt gondolja, de higgye el nekem, hogy egy határon túli magyar számára ez érzelmi jelentőséggel bír. Nem értette, de elfogadta.
Szerintem jobban járnánk ha elfogadnánk, hogy ez van és a múlt helyett előre néznénk.
A mostani kormány döntés szerintem egy jó kezdet lehet.

cicukám írta...

Tök jó. Mint a 3 csapás :-P

Névtelen írta...

"Ifjú" barátod? Meg van olyan rokonod,akit...? (Én gyimesi csángó vagyok, lecigányozva, lerománozva.) Ez pedig most már egy szenvedés vetélkedő.
Az élet nem tökéletes, de ezért sértődöttnek lenni...

Névtelen írta...

Azt már észrevettem,hogy ha nem vagy párttag ne számíts semmire,még arra se hogy kijön hozzád a mentő-mág ha nem is magyarról van szó..

Itt tanultam,nem akartam "elhúzatni" külföldre utána,mégse kaptam soha lehetőséget legalalább agy gyakornoki állásra.
Most meg mikor olyan helyzetbe vagyok,hogy segítségre szorulok szó szerint kiröhögnek.

Tüntetni soha ne mennék valami ELLEN, csak MELLETT.

Nóri