Rebarbarás morzsapite vagyis crumble


Végre! Végre! Sikerült olyan ételt előállítanom rebarbarából, amit megettünk, sőt még ízlett is.

5 szál rebarbara külső rétegét lehúztam, 2-3 centisre karikáztam. 2 almát meghámoztam és felkockáztam. A rebarbarát 5 percig pároltam 2 evőkanál cukorral és 0,5 dl vízzel együtt. Összekevertem a nyers almával. A gyümölcsöket egy sütőtál aljába kanalaztam.

Omlós tésztát kevertem az alábbi hozzávalókból: 170 g liszt, 100 g vaj, 50 g porcukor, 1 tojás, csipet só. Ezt a tésztát rámorzsoltam a gyümölcsre, 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt szépen meg is sült.

Legközelebb vigyázok majd arra, hogy ne pakoljam ennyire tele a sütőtálat, mert a szélén kibugyogott a cukros-gyümölcsös lé és bizony odaégett a sütő aljára.

2 megjegyzés:

jókaja írta...

Egy hasonló sütőtakarítás után megfogadtam, hogy minden ilyesmit csak sütőpapírral bélelt tepsire állítva teszek a sütőbe.
A tepsit legalább nem térden állva kell elmosni. :-)

Ági, aki főz írta...

Hát igen, és ha még bevallom, hogy apu sütőjét intéztem el ezzel a nemes tettel...