Gyömbérszörp és gyömbéres limonádé


Szeretitek a gyömbért? Én nagyon, de van aki meg utálja. Így szörpösítve kicsit veszít a csípősségéből, de azért az íz még megmarad.

Úgy csinálom, hogy lereszelek egy jó nagy darab, mondjuk tenyérnyi gyömbért, felöntöm 2 dl vízzel és 10 percig forralom. Félrehúzom és hagyom lehűlni. Leszűröm, és a levéhez hozzáadok 100 g cukrot, azzal befőzöm, sziruposra. Ez után már csak le kell hűteni, és mehet mindenféle italokba, koktélokba.

Nyáron nem élhetek limonádé nélkül, citrom, pici cukor és menta, na meg sok jég az alapváltozat, de ha egy kis gyömbérszörppel öntöm föl még izgalmasabb lesz.

5 megjegyzés:

Delish írta...

Ez nagyon tetszik, imadom a gyombert!

GasztroRéka írta...

Forró főzetként kóstoltam eddig. Nagyon jó ugyanis a köhögésre! Gyerekekkel mindenképp itasd ezt a szirupot ha megfáznak,meg hányinger ellen is hatásos.
Kipróbálom mert nagyon jól hangzik,és ez legalább igazi,nem úgy mint a Coca-cola szénsavas gyömbére.

Ági, aki főz írta...

Delish, köszi!

Réka, köszi az ötleteket, ezután be fogom vetni ilyen esetekben.

Névtelen írta...

Szia.

Tetszik ez a gyömber szörp recept.
Erdekelne azonban hogy menyi ideig all el? es kell e bele valamilyen tartosítoszer, vagy kell e dunsztolni?
Karacsonyi ajandeknak szeretnm fozni... ezert is kerdezem.

Udvozlet
Maria

Ági, aki főz írta...

Mária, jó kérdés. Én a hűtőben szoktam tartani és 1-2 hét alatt elhasználni.
Tartósításhoz citromsavat meg szalicilt kellene hozzá tenni, de, hogy pontosan mennyit, azt nem igazán tudnám megmondani. A csomagoláson biztos írja a pontos arányokat.