Nyári saláta


Pénteken már határozottan azt éreztem, hogy itt a nyár. Mindenki arról beszélt a játszótéren, hogy mikor zár be az ovi, ki meddig jár még. Hát, nincs sok hátra, két hét. Addig is, amíg az időjárás összeszedi magát, legalább a tányéromon varázsolok egy kis déltengeri napsütést.
Apróra kockázok paradicsomot, paprikát, újhagymát meg uborkát. Fogok egy dobozzal az osanos, amúgy talán lengyel származású, fokhagymás olajban úszó rákokból és rádobom. Kis só, bors meg sok-sok petrezselyemzöld. Készen van.

3 megjegyzés:

Ági angyalai írta...

Olyan kevés salátát eszünk. A héten bedobom ezt a variációt..hátha a családban rajtam kívül is belekóstol valaki.
Rák helyett egy kis feta sajt féleséget teszek rá. Az már majdnem sopszka nem?
Ágnes

cicukám írta...

Jó ez a recept ( bár mára már emúlt a nyár, de remélem csak átmenetileg)így nálunk is lesz hasonló saláta. azért hasonló mert a "rákot" minden formájában kihagyom (nám) a menükből (is:-P)..

Ági, aki főz írta...

Szóval, ha kihagyjátok a rákos cuccot, akkor reszeljetek le egy gerezd fokhagymát, keverjétek el egy kanál olívaolajjal és azt is csorgassátok rá! Egy kis friss kecskesajt se tesz rosszat a dologgal.