Avokádós saláta



Azt írja a Good Food, hogy ez "Bistro salad". Nem igazán tudom, hogy mit akarnak ezzel mondani, de ez a saláta így ahogy van nagyon jó! Eredetileg a galambbegy saláta helyett spenótleveleket kellett volna használni, de az éppen nem volt kéznél.

2 személy részére: Fogtam 1 avokádót és lehúztam a héját, kivettem a magját, felcsíkoztam. Száraz serpenyőben megpirítottam 4 szelet sonkát, kiszedtem és a helyére dobtam pár szem feldarabolt gombát. Azt is megpirítottam. Kiszedtem és végül a felkockázott kenyér is a serpenyőbe került egy pirulás erejéig. Hagytam mindent langyosra hűlni.
Tányérra halmoztam a salátaleveleket, rápakoltam a többi hozzávalót, majd meglocsoltam 1 kanál olaj, 2 kanál citromlé és 1 kiskanál mustár keverékével. Kicsit sóztam is, de a sonka eleve elég sós volt, így ezzel vigyázni kell.

1 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

De jó ez a saláta, pont tegnap vettem avokádót, de még kicsit puhulnia kell. :)
Adok neked valamit, nézz be hozzám, ha van kedved :)