Szezámos tofu


Bizony, néha én is képes vagyok arra, hogy tökéletesen vega ételeket produkáljak. Nagyon jól esett.

Hozzávalók 1 személyes adaghoz: 10 deka tofu, 1 répa, 1 kaliforniai paprika, 1 csokor újhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál földimogyoróvaj, 1 kanál szójaszósz, 1 kanál szezámolaj, 1 kanál szezámmag, 10 deka üvegtészta.

Elkészítése: A tofut felkockáztam, a fokhagymát apróra vagdaltam, a többi zöldséget pedig felcsíkoztam. A szójaszószból és a többi folyékony hozzávalóból pácot készítettem és ebbe forgattam bele a tofut. 1 kanál olajat forrósítottam egy mély serpenyőben, először a zöldségeket pirítottam meg, aztán a tofut is hozzáadtam, de már csak átforgattam. A szezámmagot csak a legvégén adtam hozzá.

Időközben forró vízbe áztattam az üvegtésztát és miután leszűrtem, ráhalmoztam a frissen sült tofut.

6 megjegyzés:

anyahajó írta...

Épp vár a hűtőben egy tofu hétvégi hasznosításra. :) Azt szeretem a receptjeidben, hogy felmerül bennem, hogy tényleg meg lehet ezeket főzni. A múltkori csicseris ruccolás salátát is köszi, tegnap vacsorára megcsináltam, igazán mennyei!

szepyke írta...

Nekem is van itthon tofum, csak időm nincs. Pedig, milyen egyszerű lenne!:)

Ági, aki főz írta...

Anyahajó, talán azért mert én magam is megcsinálom őket?

Szepyke, pedig ez tényleg egyszerű.

anyahajó írta...

:D Úgy értem, hogy olyan földi halandóknak is elérhető és megfőzhető, mint én, akinek a nemlétező kamrájában nincs jelen a Culinaris teljes választéka. Azért ez nem evidens a gasztorblogok világában, sok van, amiben csak gyönyörködöm, de eszembe nem jutna nekiállni megfőzni.

Ági, aki főz írta...

Ja, értem. Pedig ez egy egészen egzotikus recept. De legtöbbször én is az osanban meg a sarki kisközértben vásárolok, tehát a legtöbb hozzávaló egyértelműen onnan van.

Bouillabaisse írta...

Édesanyám születésnapjára holnap kínai menü lesz. Vegetáriánusok... Köszi a tippet, ezt is megcsinálom még pluszba!