IKEA food

Azért az nem semmi, hogy a hétvégén csak azért mentünk be a drágámmal az IKEÁ-ba, hogy ebédeljünk. És még csak nem is a 100 forintos húsgolyó vonzott minket, sokkal inkább a rákos szendvics. Mindig kardomba dőlök, ha éppen nincs belőle.
A másik meg a mandula torta. Abból vettünk egy dobozzal és négybe vágva betettem a mélyhűtőbe. Ma viszont kezelhetetlen méretű csoki-éhségem miatt elővettem egy darabot. Most azt eszem, kissé folyékonyan - nem volt időm kivárni, hogy kiolvadjon: beraktam a mikróba. De azért jó! Édes.

10 megjegyzés:

KisMesterek írta...

Húú a tortát én is imádom! Valamit jól tudnak a vendéglátásból.

lekvároskukta írta...

Mandulatortát még nem ettem náluk, de pici princess tortát igen.
Ízlett nagyon :))
Következő a mandula lesz.

Eva írta...

Jaaaaaj nekem!!!Az a mandulatorta!!!!Mmmmmmmm, annyira de annyira szeretem!Nem múlik el egy Ikába menetel sem mandula torta nélkül! Mit meg nem adnék a receptjéért!

Herman Annamária írta...

http://www.nosalty.hu/sved_mandulatorta_recept_4248

Csak ezt találtam, pedig az elmúlt hetekben olvastam egy másikat is, de nem emlékszem hol. Ha esetleg rábukkanok, beírom.

Julcsi írta...

Nemrégiben mi is ott jártunk (ettem mandulatortát is:D), beálltunk a kígyózó sor végére, aztán amikor sorra kerültünk, a pultos szó nélkül tette elénk a húsgolyót. Megkérdeztük, hogy azért kérhetünk-e mást is?:D

cicukám írta...

Édes:-))))))

trinity írta...

Az Ikeában nekem is ezek az örök kedvencek:)) Sosem hagyom ki! Régebben volt heringsalátájuk is, én azt is szerettem....

mandy tarragon írta...

Mandulatorta, nagyon finom :) De egyre kisebb lesz a szelet az étteremben :(

Julcsi: ránk meg ránkmorrant, hogy "mivel?!"

Unknown írta...

SVÉD MANDULATORTA
(IKEA)
Hozzávalók:80 g törtmanduladarabkák, 4 nagy tojás, 250 g darált mandula, 250
g kristálycukor, 150 ml tejszín 220g vaj (nem margarin!!!), 30 g porcukor
Elkészítés:
Feltörjük a tojást, a sárgáját félretesszük. A tört
manduladarabkákat egy serpenyőben kevés cukorral aranybarnára sütjük,
félretesszük.
Alap:
A fehérjét nagyon sűrű habbá verjük fel, miközben 150 g cukrot adagolunk lassan
hozzá.
A darált mandulát lassan hozzákeverjük és a pépet egy
sütőpapírral kiterített tortaformába töltjük (ne zsírozzuk ki a formát!!!). 200
fokon kb. 20 percig sütjük. Majd hűlni hagyjuk. A kész alapot sütőpapír nélkül
helyezzük a tortaformába.
Krém:
A tojássárgáját, tejszínt és a maradék kristálycukrot egy
fazékban gyenge tűzön kavargatjuk és felverjük, amíg a krém sűrűn folyó nem
lesz. Ne főzzük vagy forraljuk! Vegyük le a tűzhelyről majd lassan kisebb
darabokban kevergessük bele a vajat amíg teljesen bele nem olvad. Még pár
percig kevergessük amíg a krém már csak langyos.
A krémet a tortaformába, a tortaalapra ráhelyezzük, tört
manduladarabkákkal megszórjuk és a hűtőbe tesszük pár órára.
Megjegyzés, egy kicsivel több liszt kell a krémbe.

kicsit kevesebb cukorral!

Ági, aki főz írta...

Nagyon szépen köszönöm ezt a csodás recpetet!!!