Sült karfiol-krémleves


Nem mondhatnám, hogy a karfiol feltétlen rajongója vagyok, de azért csak-csak megeszem. Ez a leves változat például kifejezetten jól sikeredett. A biztos, hogy jót tesz ennek a zöldségnek, ha nem pároljuk ki a lelkét, hanem sütőben puhítjuk, pirítjuk.

A legegyszerűbb változatban egyszerűen csak zöldséglevessel, tejszínnel turmixolnám le és pirított kenyérkockákkal tálalnám. Ennél egy picit izgalmasabb ez a leves, némi thai beütéssel, kókusztejjel, korianderrel meg rákkal. Így válik igazi luxuslevessé a nemszeretem karfiol.


Sült karfiol-krémleves, rákkal és korianderrel


Mi került a 2 személyes adagba? 20 deka karfiol, 1 dl kókusztej, 3 dl zöldségleves, 6-8 darab királyrák, néhány levél friss koriander, só, bors.


Hogyan készült? A karfiolt rózsáira szedtem és a sütőben, egyszer megforgatva puhára sütöttem. Persze nem lesz annyira puha, mintha főznénk, de ez nem baj. A kicsit lehűlt karfiolt összeturmixoltam. Ha igazán krémeset akarok, akkor egy szitán is átpasszírozom, de most úgy tűnt ez felesleges macera. Az összes hozzávalót egy lábosba pakoltam, öntöttem, felforraltam, hogy jó forró legyen. Ízesítettem, végül megszórtam az összemetélt korianderrel is.

1 megjegyzés:

Eva írta...

Meglepetés vár Rád! Nézz be hozzám:) Puszi