Zöldséges lepény


Ha úgy tetszik pizza, ha úgy tetszik kenyérlángos. Minden esetre én imádom. Viszonylag kevés feléttel, ezúttal még a paradicsomszószt is lespóroltam róla. Mégis ízletes, mert már önmagában a tésztája is isteni. És végeredményben annyira egyszerű, pár éve még nem is hittem volna, hogy majd egyszer ilyeneket gyártok szakmányban.

Mi került a 6 szeletes adagba? 500 g liszt, fél tasak száraz élesztő, 2 dl langyos víz, 1 kiskanál cukor, 1 kiskanál só, 3 kanál olívaolaj. Feltétként ezúttal vékonyra szelt cukkini, felkarikázott paradicsom, hajszálvékony spanyol sonka, reszelt parmezán.

Hogyan készült? Az élesztőt elkevertem a cukros vízben, majd az összes hozzávalót jó alaposan elkevertem, kicsit megdögönyöztem. 1 órát kelt, aztán lisztes kézzel nyújtottam, húzogattam a tepsi formájára. Rápakoltam a feltétet, ment a forró sütőbe úgy 30-35 percre.

A tészta ropogós, belül puha, a zöldségek olvadósra puhulnak, a sonka meg csipszesedik. Mmmmmm.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

megcsináltam sonka nélkül, padlótfogtam :D mennyei!

Ági, aki főz írta...

Ilyen gyorsan vagy saját recept szerint?

duende írta...

Nagyon szupereket sütsz-főzöl mostanában! A laska is szuper, a cékla is nagyon tetszik... :)