Grillezett laska


A Kelenföld Városközpont melletti piac nem egy nagy durranás. Igazából csak zöldségesek vannak, őstermelők nem igazán. Találkoztam viszont két fiatal nővel, akik saját termesztésű laskagombát árultak. Gyönyörű volt, hatalmas, friss és az erdei gombák árának töredéke a 450-550 forintos kilónkénti ár. Fél kilóból készítettem köretet.


A gombát megmostam, ha kellett nagyobb darabokra törtem. Megszórtam sóval, borssal, kakukkfűvel és egy kis olívaolajjal is meglocsoltam. A forró sütőbe toltam és addig sütöttem, amíg kicsit megpirult és meg is puhult.

1 megjegyzés:

napmátka írta...

Hát annál a piacnál tényleg kevés kisebb van..., még a budafoki is nagyobb:) Én sosem láttam ott laskát, pedig nagyon szeretem, főleg sütve...
Már meg is kívántam!