Kukoricás palacsinta amerikai módra


Gyorsan elkészül és a gyerekek általában imádják. Kivéve, ha éppen azt veszik a fejükbe, hogy a kukoricaszemeket egyesével ki kell szedni a már kész palacsintából. A majdnem három évesek már csak ilyenek.
Az a jó ebben a receptben, hogy rengeteg variációban készíthető, édes és sós változatban egyaránt. Adható hozzá mindenféle mártogatós, szósz, öntet, gyümölcsös, zöldfűszeres, joghurtos.



Mi került a 20 minipalacsintás adagba? 25 dkg túró, 4 evőkanál liszt, ebben az esetben 2 kanál sima és 2 kanál kukoricaliszt, 1 kiskanál sütőpor, 2 tojás szétválasztva, 1 dl tej, 1 kis doboz (170 g) kukoricakonzerv, olaj a sütéshez.
Hogyan készül? A tojásokat szétválasztottam. A sárgáját meg a túrót kikevertem, hozzáadtam a tejet, beledolgoztam a sütőporos lisztet, a szemes kukoricát, végül a felvert tojásfehérjét is. Evőkanálnyi mennyiségeket tettem a forró olajba és pillanatok alatt mind a két oldalát megsütöttem.

4 megjegyzés:

trinity írta...

Nagyon jól néz ki!!!El is mentem magamnak....
A kukoricapiszkálás meg jó játék-majd elmúlik:))))

szepyke írta...

Jaj! Eszembe jutott, hogy amikor én voltam kb három, vagy négy, vagy öt éves, mindig figyelmeztettek, hogy ne toljak ki a tányérom szélére semmit. Mert, amit nem ettem meg, az ment a tányér szélére. A kukoricát megettem volna, de jó móka lett volna kipiszkálni! Úgy érzem, hogy így 30x év távlatából is! :DDD

duende írta...

Ez tényleg szuper ötlet. Múltkorában csináltam először amerikai palacsintát életemben, és nagyon ízlett. Jobban, mint a hagyományos.
a kukoricadarás dolgokat is nagyon szeretem. Meg a kukoricaliszteseket is.
Szóval én is elraktározom a fejemben. Nagyon tetszik! :)

Ági, aki főz írta...

A tányér szélére húzkodás nekem is nagyon ment. Én a hagymát szedegettem ki.
Nem is nyúzom a gyereket, hogy egyen, bár néha elég aggasztó, hogy mennyire keveset eszik és mit.