Keleti kalandok


Ilyen az, amikor magam örömére készítek ebédet. Éppen egy alapos spar-os bevásárlás után voltam, ilyenkor minden földi jóval meg van pakolva a hűtő.

A tonhalsteak nagy kedvencem, mert pillanatok alatt elkészül, általában valami keleti ihletésű változatban kerül az asztalra, valahogy az passzol hozzá leginkább. Ezúttal egészen merész fűszerezéssel.


Tonhalsteak távol-keleti fűszerezésű gombával


Mi került az 1 személyes adagba? 1 tonhalsteak, 1 marék rizstészta, 5-6 szem apró, barna csiperke, 1 evőkanál szezámmag olaj, 2 evőkanál szójaszósz, reszelt gyömbér, reszelt fokhagyma, chilipehely, koriander levél, szezámmag.

Hogyan készült? A rizstésztát kifőztem, egy kicsit tovább kell, mint az üvegtésztát, amit elég csak beáztatni.

A halat mindkét oldalról megpirítottam a szezámolajban. Félretettem, hogy pihenjen egy kicsit. A gombát ugyanabban a serpenyőben szintén megpirítottam, hozzászórtam a fűszereket, ráöntöttem a szójaszószt. Egyet rottyantottam rajta és már faltam is.

A fotóért elnézést, de nagyon éhes voltam.

4 megjegyzés:

anyahajó írta...

Megjött az étvágyam!
Ó, a régi szép idők, amikor az Interspar volt a sarki bolt, akkor lehetett jókat főzni...

napmátka írta...

Mi a baj a fotóval? Nagyon ínycsiklandó! Ráadásul vágyom már halra is, keleti ízekre is...

Ági, aki főz írta...

Homályos.

duende írta...

Tyű de guszta! :))