Borsó krémleves, avagy a Bábelben jártunk


A héten a férjemmel a Babel Delicate-ban vacsoráztunk. Erről hamarosan érkezik egy hosszabb beszámoló, nem lehet a helyet pár mellékmondattal elintézni. Ma viszont már kézzel fogható eredménye is volt az ottlétünknek, a zöldborsó krémlevesük újra idézésével.

Medvehagymás borsó krémleves, tejhabbal és kecskesajttal

Mi került a 4 tányéros adagba? 400 g borsó, 1 nagyobb póréhagyma, 1 marék medvehagyma, 1 bio és vega leveskocka, 1 dl tej, 5 dkg friss kecskesajt, só.

Hogyan készült? A borsót, póréhagymát 1 liter leveskockás vízben puhára főztem. Lezártam a lángot, beleszórtam a medvehagymát és alaposan összeturmixoltam. A tejet azzal a bizonyos kis tejhabosító eszközzel felhabosítottam, a tányérokba tettem egy-egy darabka friss kecskesajtot, rákanalaztam a levest és tejhabbal díszítettem.


6 megjegyzés:

Unknown írta...

Ah, szóval ezt takarja a Bábel honlapján olvasható zöldborsókrémleves ;) Tetszik ez a medvehagymás és kecskesajtos gazdagítás! Így tejhabbal akár medvehagymás zöldborsó cappuccino-nak is nevezhetnéd ;)
Kíváncsi vagyok a Bábeles beszámolódra! Ditém és én is, ill. szüleim is nagyon elégedettek voltunk mindennel - remélem, nálatok sem volt ez másképp ;)

Ági, aki főz írta...

Igen, láttuk a bejegyzésedet a vendégkönyvben!

erős ildikó írta...

Én is várom a beszámolót! Nagyon mutatós a levesed, s a recept alapján biztos vagyok benne, hogy finom! Az a bizonyos tejhabosító készülék netán kávéfőző vagy más eszköz? Érdekelne...

"saját levében" írta...

nekem is a capuccino jutott eszembe. Vagy inkább borsócino?

Ági, aki főz írta...

Ezaz! Borsócino!

A tejhabosító egy olyan mini mixer, 300 forintért lehet venni és elemmel működik.

"saját levében" írta...

Szerintem azok a habosítók, amikkel meg meg kell pumpálni a tejet (ez egy szitás dugattyú-féle) sokkal jobban habosítanak, mint ez a pörgettyű. És azok emberi erővel működnek.