Tél végi gyönyör


Nem vesztegetnék túl sok karaktert erre az ételre. Legyen elég annyi, hogy a tejkarantén feloldása után meghatványozódott élvezettel vetem bele magam a tejjel, vajjal, sajttal és tejszínnel folyó dorbézolásba. Íme mai imádatom tárgya:

Sült póréhagyma (1-2 személy részére)

2 szép szál póréhagymát keresztben és hosszában is félbe vágtam, egymás mellé rakosgattam, megsóztam és 20 percig elősütöttem a 180 fokos sütőben. Amikor kezdett megpirulni, ráöntöttem 1 dl tejszínt és ráreszeltem 5 dkg kecskesajtot. Visszatoltam a sütőbe, amíg szépen megpirult és a hagyma átpuhult. Feltétlen kell hozzá egy kis kenyér is, tunkolni.

Valami száraz hús, például fasírt mellé kitűnő köretnek is.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

gyönyörű az edényed, amiben készült..

napmátka írta...

Nagyon szeretem az ilyen ételeket, no meg a végén tunkolni!