Itt a tavasz, hol a tavasz


Meterológiai tavasz, állítólag ma kezdődik. Ehhez képest 20 perc hóvihar, 20 perc napsütés. Amikor viszont ezt a salátát a villámra szúrtam és rágtam, rágtam, nyeltem, éreztem, ahogy az életerő áramlik belém.

Nem vagyok egy nagy csírás, de annyit olvastam a jótékony hatásáról, hogy nem halogathattam tovább. Első körben nem mertem nekilátni a saját gyártású állománynak, inkább a biobolt polcáról emeltem le egy dobozt, amelyben lucerna, búza és retekcsíra volt. Láttam még kecsegtető brokkoli meg hagymacsírát is. Szóval vannak még lehetőségeim.

Tegnap a piacon még volt csicsóka is, a tél utolsó üzeneteként. Egy adagot megpróbáltam savanyítani, ahogy Dulminánál, meg réges-régen a nagyinál láttam. De nyersen is egészen izgalmas.


Ez került a tavaszváró salátámba: csíra, retek, répa, csicsóka, joghurt, metélőhagyma. Nem reszeltem, hanem vékonyra szeleteltem, így sokkal rágnivalóbb és élvezetesebb lett.

7 megjegyzés:

erős ildikó írta...

Csinos-ízletes kis saláta, és a fotó is nagyon szép!

duende írta...

Én imádom a csírákat. :)
Meg lehet szokni őket, és aztán nem tudsz leszokni róla...
A hagymacsírát ki ne hagyd, isteni.
No meg a kedvencem: a napraforgócsíra, ha látsz, kóstold meg. Felséges!

trinity írta...

Az ízéről-valamit, légyszi...én is kacérkodom vele, ki kellene próbálni...

Renata Kalman írta...

Nagyon szeretjük őket!
Fontos, hogy jó magot vegyél. Volt néhány kudarcom, hogy nem csírázott ki, de évek óta csinálom és aze gész család szívese eszi!

Ági, aki főz írta...

Trinity, az ízéről? Hát, nagyjából olyan, mintha az ember befeküdne a frissen kaszált fűbe és elrágcsálná, amit talál maga körül ;-) SZóval olyan friss, üde, ropogós, zöld.

Napmátka, köszi.

Duende, legközelebb, ígérem, hogy a hagymát se hagyom ott.

Renata, pont te inspiráltál a legjobban ami a csírákat illeti, de a csíráztatást magát még nem merészeltem, mivel a gyermekem bölcsiben ületett 2 szem babját is sikerült kipusztítanom... Totális anti kertész vagyok.

sipric írta...

Örültem a posztodnak, most pénteken vettem egy csíráztató tálat, ugyanazért, amit írtál. Ha csak feleolyan jó hatású, mint amilyennek jellemzik, már megéri...

Tönkölybúzával kezdtünk, hát, nem túl sok csírázott ki, de azért ma alearatjuk azt a 4 szálat :D Talán a brokkoli és a zsázsa jobban fog sikerülni.

Renata Kalman írta...

Rég jártam erre...
Most készülök csírás posztot írni valamelyik nap. Igaz két fázist sikerült lefotóznom a mostani csíráztatásnál, de majd felrakom...