Diós tésztamártás

A drágám rákattant a friss tésztára és egyre hordja haza az újabb zsákmányokat. A legújabb szerzemény egy gyönyörű, papardelle névre hallgató szélesmetélt volt. Hozzá pedig egy különleges mártás dukált.
Diós tésztamártás
Mi kell hozzá? 0,5 kiló friss szélesmetélt, egy csirkemell filé, 2 evőkanál olaj, 2 dl tejszín, 15 deka kékpenészes sajt, 3 evőkanálnyi darált dió, frissen őrölt bors.
Hogyan készül? Amíg a tészta fő a bugyogó vízben, a serpenyőben felforrósított olajon megpirítom a csirkemell kockákat, rászórom a diót és összeforgatom. Felöntöm a tejszínnel, belemorzsolom a sajtot és összerotyogtatom. A tányérokra szedett tésztára öntöm a mártást, majd alaposan megszórom borssal.

Nincsenek megjegyzések: