Vörös szószos bélszín

Ha valami igazán döbbenetesen finomat szeretnél enni, akkor ideje kicsit kinyitni a pénztárcádat és beszerezni ezt a csodás húst, hozzá pedig egy különleges bor sem árt. Persze akár csirkecombból is elkészíthető ez a finomság, a szósz íze a lényeg, de mégsem mindegy, hogy mire locsoljuk.
Mi kell hozzá? 4 szelet bélszín, 2 dl vörösbor, 2 evőkanál paradicsom sűrítmény, 2 evőkanál vaj, 4-5 zsályalevél, 10-15 boróka bogyó, szemes bors, só.
Hogyan készül?A húst egy üvegedénybe tesszük, ráöntünk egy deci bort, hozzászórjuk a borsot és boróka bogyót. Éjszakára hagyjuk a hűtőben szunyókálni, pácolódni.A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a lecsepegtetett húst 3-3 percig sütjük oldalanként. Kiszedjük egy forró tányérra és lefedjük. A serpenyőbe beleöntjük a páclevet, a maradék bort, hozzákeverjük a paradicsom pürét és a felcsíkozott zsályát. Addig rotyogtatjuk, amíg besűrűsödik, közben ízlés szerint sózzuk. A borsot és boróka bogyót tálalás előtt egy szűrő segédletével eltávolítjuk és a húst ezzel a szósszal megöntözve kínáljuk. Ellenállhatatlan, mennyei…

Nincsenek megjegyzések: