Skót palacsinta

Nagyon ennék már palacsintát, ezért előkotortam egy egészen különleges receptet, amit a szakácskönyv skót palacsintaként emleget, de szerintem inkább amolyan amerikai típusú. Ilyet szoktak a filmekben reggelire enni.
Hozzávalók: 12 dkg sütőporos liszt, 2 kávéskanál porcukor, 1 tojás, 1 evőkanál olvasztott vaj, 1 dl tej, olaj a sütéshez.
Elkészítése: Szitáljuk a lisztet egy tálba, és keverjük hozzá a cukrot. Adjuk hozzá a felvert tojást, az olvasztott vajat és egy kis tejet. Fokozatosan keverjük össze, és apránként öntsük hozzá a maradék tejet, hogy sűrű, sima tésztát kapjunk. Forrósítsunk fel egy serpenyőt, és kenjük ki egy evőkanálnyi olajjal. Kanállal csorgassunk egy-egy adag nyers tésztát a serpenyőbe, hogy kis kerek, a szokásosnál vastagabb palacsintákat kapjunk. A serpenyőben úgy 4 kis palacsintát süthetünk egyszerre, de ügyeljünk arra, hogy elegendő hely maradjon közöttük, és könnyen meg tudjuk őket fordítani. Süssük kb. 2 percig, amíg kezdenek megszilárdulni, és a felszínükön buborékok jelennek meg. Ekkor fordítsuk meg a kis palacsintákat, és süssük őket még 1-2 percig, hogy a másik oldaluk is aranybarnára piruljon. Süssünk újabb adagokat, amíg elfogy a tészta. Juharsziruppal, mézzel, gyümölcsökkel vagy lekvárral fogyasztva igazi csemege.

Nincsenek megjegyzések: