Részletek a tavaly készített középkori újságunkból

Ó, azok a boldog újságíró iskolás hónapok…
„A fűszeres illatfelhőbe burkolt termek és roskadozó asztalok forgatagát képtelenség leírni, de mégis sikerült elcsennem néhány receptet és ötletet.
Erdészek levese
Szarvas vagy vaddisznó combjának húsát vágd ujjnyi darabokra. A kondér aljában süsd-pirítsd, míg egészséges színt nem kap. Borssal, szegfűszerszámmal, citromhajjal, kakukknak füvével és sóval ízeltetett vízben főzd. Szórj bele sárga és fehér gyökereket, zamatos gombafejeket. A kész levest tejfellel add az asztalra.
Mátyás kedvence: Nyúlfi tárkonyban pihentetvén három holdnak éjszakáján
Vegyél egy szép darab nyúlfit, tárkonnyal fűszerszámozva pihentesd hideg helyen. Zöldségágyon főzzed, amíg megpuhul. Omló húsát rejtsd szalonnába és süsd ropogósra.
Gyöngyök a királylány aranyhajában
Készítsél kelesztett édes-vajas tésztát, keverj belé apróra metélt aszalt gyümölcsöket: barackot, szilvát, almát és mazsolát. A tésztából csíkokat vágj és hármasával fond őket össze. A fonatokat forró kemencébe fektetve süsd ki.”

Nincsenek megjegyzések: