Palacsinta forralt borban

Tegnap valami télies, kellemes és édes ételre vágytam, így aztán megalkottam egy olyan palacsinta változatot, ami egészen hasonlít a Crepes Suzette-re.
Hozzávalók: A palacsintához: 3 tojás, 3 dl tej, 30 dkg liszt, 2 dl szódavíz, csipet só, kevéske cukor, a sütéshez pedig olaj.
A „forralt borhoz”: 1,5 kg narancs, fél liter édes bor, 10 g vaj, méz és cukor, egy vanília rúd, néhány szem szegfűszeg, fahéj.
Elkészítése: A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, állni hagyjuk, majd 10-12 palacsintát sütünk belőle.A narancsot nagyvonalúan meghámozzuk, hogy sehol se maradjon rajta fehér rész. A gerezdeket egyesével kivágjuk, itt se maradjon hártya a szeletkéken. A levet is a tálba csorgatjuk, összegyűjtjük. Egy nagyobb serpenyőbe szórunk néhány evőkanál cukrot, mézet. Amint olvadni kezd, hozzáöntjük a narancs-szeletkéket és a narancslevet, meg a bort is. Jó alaposan kiforraljuk, majd átszűrjük. A narancs húsát beletöltjük a palacsintákba, amelyeket négyrét hajtjuk és egy tűzállóba rakosgatjuk. A levet visszaöntjük a serpenyőben, hozzáadjuk a vajat is, megfűszerezzük. Kicsit forraljuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Újra leszűrjük, hogy ezúttal a fűszerektől is megszabaduljunk. A narancsos-boros mártást a palacsintákra öntjük, még egy kis mézzel beborítjuk a tetejét és egy negyed órára közepesen meleg sütőbe toljuk.

Nincsenek megjegyzések: