Krumplis tarhonya

Tudom, hogy te egy jól kereső, sikeres hölgyike vagy, aki élvezettel próbál ki mindenféle különlegességet. Málnás kacsamell és rákkoktél. Ha otthon készíted, körülbelül negyede, mintha étteremben fogyasztanád el ugyanazt. Igyekeztem persze emészthető árú, beszerezhető alapanyagú ételféleségeket összeállítani, de így is előfordulhat, hogy a fizetés előtti napon kissé üresen ásítozik a pénztárcád. Ilyekor nem árt, ha akad a tarsolyodban egy-két 300 forintos recept. A legtöbb hagyományos étel persze ilyen: olcsó és laktató. Ha megszállott fogyókúrázó vagy, akkor ez nem a te asztalod, de különben miért tagadnád meg magadtól a jóféle paprikás tarhonyát?

Hozzávalók 2 személyre: 1 kis fej hagyma, 2 közepes burgonya, 2 dl tarhonya, 4 dl víz, 10 dkg lángolt (puha, de nem nyers) kolbász, fél kiskanál őrölt pirospaprika, kevés olaj.

Elkészítése: A hagymát apró darabokra vágjuk, a burgonyát megpucoljuk, hosszában négybe vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk. Nagyon kevés (1 evőkanál) olajon üvegesre pároljuk a hagymát, rádobjuk a tarhonyát és 2-3 percig pirítjuk, hogy egy kis színt kapjon. Hozzáadjuk a vizet, a krumplit és a kolbászt. Megszórjuk a paprikával majd lefedjük az egészet. 20 percig hagyjuk főni. A tarhonya remélhetőleg teljesen magába issza a vizet és puha, kicsit ragacsos és nagyon piros egyveleget kapunk. Ha túl vizesnek tűnik az elkészült étel, néhány percig fedő nélkül főzzük, teret hagyva a víz elpárolgásának. Kötelezően kovászos uborkával fogyasztandó. Ha pedig nem teszel bele kolbászt, tulajdonképpen egy vegetáriánus ételt kapsz. Hitted volna?

Nincsenek megjegyzések: